« TOBBS

- ur en vanlig killes perspektiv

Tips på växter och blommor att ge bort

När någon fyller år, när det är mors dag eller vid andra tillfällen, så kan det vara kul att ge blommor. För att gå från den där vanliga blombuketten, som vissnar efter ett tag, så kan det vara roligare att ge växter eller blommor som mottagaren kan ha kvar länge. Tänkte ge lite tips på olika saker att ge bort.

Mitt första tips är att kolla in www.blossomia.se för där finns det så kallade evighetsrosor, riktigt bra att ge bort!

Annars kan ett bonsaiträd vara en perfekt växt till en person som vill ha en lättskött, men häftig växt. Se till att kombinera den med en snygg kruka.

Fler bra tips

Svenskarnas favoritblomma, det är orkidéer. Idag finns det ju dessutom en massa varianter och sorter av denna blomma. Så det går att hitta en passande sådan till den du ska ge den! Denna blomma mår allra bäst i en så kallad orkidékruka i till exempel glas. Tänk på att orkidéen är känslig för vinterkyla, så paketera in den väl om den ska transporteras ute på vintern.

En riktig cool växt är annars Venus flugfälla. Det är en köttätande växt, som faktiskt kan fånga flugor på riktigt.

Ett annat tips är en kaktus, som inte är en kaktus. Det jag talar om är Euphorbia som egentligen inte är en kaktus rent vetenskapligt, men med sitt klargröna taggiga utseende är den för de flesta av oss just det vi tänker på när vi tänker kaktus. 

30 Aug 2022