« TOBBS

- ur en vanlig killes perspektiv

Gillar du att svetsa?

Sysslar du med svetsning som hobby eller kanske du har det som yrke? Att svetsa kan vara riktigt kul. Det hela handlar ju om att sammanfoga metallmaterial med varandra, med hjälp av en svets. Svetsen har en hög värme så att detta är möjligt. 

Svetsning kan ske på olika sätt, lite beroende på vad det är för material som ska svetsas. Det finns även olika varianter av svetsning. Det finns bland annat  bågsvetsning, gassvetsning och punktsvetsning.

Vad är flusstråd?

Du kanske har använt flusstråd när du svetsat? För den som inte vet vad flustråd är, så är detta en tråd av lödningsmetall som används vid lödning av elektronikkomponenter. Själva tråden i sig, den är täckt med n flussmedelsubstans som underlättar lödning genom att rengöra ytan och förhindra oxidering.

Flusstråd kommer i en mängd olika storlekar och tjocklekar för att passa olika applikationer och lödningar. De finns även i olika former. 

Verktyg och annan utrustning för din verkstad

Om du behöver köpa flusstråd eller annat för att kunna svetsa, så finns det en bra butik på nätet. Den heter Verkstad-Experten. Hos dem kan du även hitta annat du kan ha nytta av, som till exempel kompressorblock. En sådan kan vara bra att ha för att producera tryckluft. Den är en del av en tryckluftskompressorn och det är den som så att säga skapar trycket genom att komprimera luften.

Sedan så finns det även en massa andra bra verktyg och utrustning att hitta hos Verkstad-Experten.

31 Mar 2023