« TOBBS

- ur en vanlig killes perspektiv

Smarta lösningar för transport av material

Om du har ett jobb där det ofta är mycket lyftande, transporterande, bärande med mera, så kan det vara smart att fundera på att sätta in transportörsystem eller conveyersystem. Det finns ett bra företag, som specialiserat på totala systemlösningar inom intern transport- och materialhanteringsteknik. De heter Vecto och hos dem kan du bland annat hitta ransportband, rullbanor, bandtransportörer och palltransportörsystem. Deras transportörsystem kan vara monterade hängande i tak eller monterade på upphängningstolpar/galgar stående på golv. De kan även everera transportutrustningar både som enskilda moduler och som nyckelfärdiga anläggningar.

Smart satsa på ett conveyersystem

Inom flera yrken och branscher idag så är det inte fel att satsa på att använda ett conveyor system. Ett conveyor system är transportörsystem kan man säga, olika slags rullband och så vidare. Dessa kan finnas inom industrin, inom tillverkning och även på flygplatser med mera.

Det är bra med såna här system, eftersom att de sköter transporter från en ände till en annan. Det gör att det inte behövs göras en massa tunga lyft.

Det är alldeles för vanligt inom många yrken, att man bär tunga saker och lyfter tunga saker. Gör man det utan hjälpmedel så är det stor risk att skada sig eller få förslitningar på kroppen över tid.

Satsa på ergonomin

Se även till att ni tar in en ergonom på er arbetsplats just för att se över det ergonomiska, så att ni arbetar på ett bra sätt, utan att slita ut er.

 

 

13 Jul 2022