« TOBBS

- ur en vanlig killes perspektiv

Så får du fisken att smaka bättre

De flesta av oss vi äter alldeles för lite fisk. Det är rätt dumt, eftersom att fisk är en bra källa till nyttigt omega-3- fett, D-vitamin och selen. Att laga fisk kan vara lite svårt tycker en del, då fiskköttet kan vara känsligt och bli torrt. Därför ska jag ge dig bra tips på hur du kan få din fisk att smaka bättre.

Bra tips

Det allra bästa är så klart att köpa fisken färsk, för då smakar den allra bäst, så är det bara. Du kan beställa fisk med hemleverans om du vill, det är ett smart sätt att få färsk fisk hem till dörren. Dock går det bra att även äta fisk som varit fryst, bara du ser till att frysa in den rätt och att du tinar den på rätt sätt.  Det kan vara smart att ta ut fisken ur originalförpackningen och fryser in filéerna styckvis i en plastpåse. När du ska tina sedan, se till att göra det långsamt över natten i kylskåpet. Det gör att fisken tappar så lite saft som möjligt.

Tillagning

När det gäller att tillaga fisk, så se till att vara aktsam med temperaturen, eftersom att fisk, de gillar inte allt för  höga temperaturer. Särskilt den magra fisken är väldigt känslig när det kommer till värme. En bra metod är att ge fisken en stekyta i stekpannan och sedan låta den baka färdigt i ugnen. 

Du kan också packa in fisken i bakplåtspapper, det gör att smaken inte förångas i ugnen, och du får ett färdigt paket med massor av smak och saft.

Satsar du på att steka fisken i stekpannan, så torka gärna fisken innan du lägger den i pannan, så att den inte kokas istället för att stekas. Bryn av fisken vid hög värme, och sänk sedan till svag värme. 

14 Nov 2022