« TOBBS

- ur en vanlig killes perspektiv

När är det dags att byta sina fönster?

Det här med att byta fönster, när är det dags för det egentligen? Hyr man sin bostad så är det ju inget man direkt behöver bry sig om, så vida det inte är att det gått sönder eller man känner ett kallt drag från dem. Då kan det vara läge att notifiera hyresvärden om det. Bor man i hus är det bra att ha koll på sina fönster. Undersöka dem, både ute och inne för att se att de håller som de ska. Oftast så märks det tydligt när det är dags att byta dem.

Är det dyrt med fönsterbyte?

Fönster i sig kan så klart kosta en del och även monteringen av dem, men det är en väl värd investering. Det går ju att byta ett par i taget och inte alla på en gång med om du känner att det kostar allt för mycket med att ta alla på en och samma gång. När du ska byta fönster är det bra att fundera på vad du ska ha. Det finns idag många olika fönster med olika egenskaper. Ska du ha pvc fönster, eller träfönster? Sedan finns det ju även underhållsfria, energisnåla, designerfönster och så vidare. På www.smartafonster.se finns det många bra fönster. 

Byta fönster 

Att göra ett fönsterbyte på egen hand är fullt möjligt. Dock är det bra att vara nåt så när händig samt veta vad man gör. Annars kan det vara värt att låta hantverkare göra det, så att det blir rätt. Det går även bra mycket snabbare när de gör det. 

15 Feb 2023