« TOBBS

- ur en vanlig killes perspektiv

Hitta rätt lokal

Att hitta fastigheter, bostäder och lokaler är helt klart väldigt olika lätt och svårt i olika delar av Sverige - så mycket har jag fått klart för mig. Jag har vänner på allt från den skånska landsbygden till Stockholms innerstad och vad som till synes är olösliga problem för vissa är inte ens ett problem för andra. I Stockholm är det till exempel omöjligt att hitta lediga lokaler och bostäder medan det finns ett överflöd av dem på andra håll.

Lager i Malmö

Jag var nyligen involverad i att hitta en ny lokal till en vän, han ville ha en lokal för ett lager i Malmö. I Malmö är efterfrågan också stor på lokaler, även om den inte kan jämföras med Stockholm, och det är inte direkt så att man kan välja och vraka. Vi sökte på en mängd sökfraser på Google och fick tag på några riktigt bra fastighetsförmedlingssajter. Det tog inte så himla lång tid från det att vi började leta på allvar till det att min vän hade ett kontrakt påskrivet och vi insåg snabbt att nyckeln finns i att hitta en fastighetsförmedlare med de rätta kontakterna.

Slutet gott, allting gott

Så länge vi försökte helt på egen hand om vi ingen vart, men när vi väl anlitade ett proffs så tog det bara ett par veckor. Min vän är mycket nöjd med sin lagerlokal i vilken han nu har utrymme för expansion. Kul!

7 Apr 2017